Jujube - Ziziphus jujuba BIO 250 g

Jujube - Ziziphus jujuba BIO 250 g
Jujube nebo-li cicimek datlový je jedno z nejstarších ovocí, užívané v tradiční přírodní čínské medicíně. Toto ovoce obsahuje širokou škálu vitamínů, jako je vitamín C, vitamin B2 a provitamín A. Dále je v tomto ovoci obsaženo mnoho minerálů, flavonoidůbioflavonoidů, škrobů, sacharidů, bílkovintuků.
139 Kč
Cena s DPH
Skladem
Objednací kód:
juju200
EAN:
8594158030085
Balení: 250 g
Typ: Sušený plod – jednodruhové ovoce
  • Detailní popis
Jujube pochází původně z jižní Asie. Dnešní pěstování na této straně zěměkoule setrvalo, zejména pak v Číně a Japonsku, ale pěstuje se také ve Středomoří a to například v Bulharsku.
 
Sušené plody jujube mají lahodnou nasládlou chuť a jsou bohatým zdrojem vitamínů C, jehož množství je zde až 30x vyšší, než v citronu. Dále obsahují vitamin B2, provitamín A, bioflavonoidy, škroby a sacharidy (25 – 30 %, sušená jujuba až 63,8 %), bílkoviny (2,6 – 3,4 %), tuky (3,7 %).  
 
Nesmíme opomenout ani významnou část stopových prvků, které v těchto plodech najdeme. Jsou jimi zejména měď, kobalt, jód, draslík, vápník, fosfor, železo, hořčík, zinek, mangan a rutin. 

Jujube působí příznivě na játra, slezinutvorbu krvinek. Plody jujube jsou také vhodným nástrojem na detoxikacezklidnění organizmu.

Použití

Konzumuje se přímo v tomto sušeném stavu v průběhu celého dne, ale také je vhodný jako doplněk pro vaření mnoha chutných pokrmů. Ovoce není uměle doslazované. Toto je sušené bez pecek, ale pozor je možné, že se tu a tam některá vyskytne. Tuto pecku je možné zasadit a vypěstovat tak i 15 metrů vysokou Jujube.

Složení

Cicimek datlový 250 g
 
Výrobce : HIMALYO SE, Trojská 39/201, 171 00 Praha
 
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies, nezbytných pro dobré fungování webu.