Jasmínová rýže Golden Lily AAA 4,5 kg

Jasmínová rýže Golden Lily AAA 4,5 kg
Jasmínová rýže Golden Lily je prémiová odrůda rýže, která je známá svou krásnou jasmínovou vůní a výjimečnou chutí. Tato dlouhozrnná rýže se pěstuje ve vybraných oblastech, kde během šlechtění nasává přirozené aroma jasmínových květů.
349 Kč
Cena s DPH
Skladem
Objednací kód:
9000010
EAN:
5056559000010
Balení: 4,5 kg
  • Detailní popis
Správný poměr rýže a vody a důkladné propláchnutí
Nejprve si odměřte množství rýže. Pro co nejlepší  určení správného poměru  vody a rýže použijte třeba větší hrnek.  Jasmínovou rýži  nejprve  důkladně propláchněte  studenou vodou, během čehož se odstraní přebytečný škrob a případné nečistoty. Propláchnutou rýži nasypte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Správný poměr pro ideální přípravu rýže je 1,5 hrnku vody na 1 hrnek rýže. 
 
Solit nebo nesolit?
Pokud jde o otázku, zda vodu, ve které se vaří  jasmínová rýže  osolit či nikoliv, pak záleží jen na vašich chutích. V Asii rýži při její přípravě většinou nesolí, je ovšem možné ji osolit, pokud slanou chuť preferujete.
 
Jak dlouho vařit  jasmínovou rýži
Po zalití rýže vodou je nutné ji zamíchat, aby se odlepila ode dna.  Při vaření se s rýží dále už nemíchá.  Co se týče doby vaření, potřebný čas se pohybuje v rozmezí 10-15 minut. Rýži je nutné vařit pod  pokličkou a pozvolna , jinak by se voda rychle odpařila a rýže by pak byla nedovařená.
 
Poslední krok po uvaření rýže
Poté, co bude rýže doměkka uvařená, sejměte z hrnce pokličku,  přikryjte ho utěrkou  a navrch opět položte pokličku. Takto nechte rýži ještě přibližně 10 minut odstát, aby mohla  krásně dojít  a měla přesně takovou konzistenci, jakou má mít. 
 
Zeme původu: Kambodža
Doporučujeme
Výhody pro vás
Většinu zboží máme skladem
Doprava zdarma nad 1100 Kč
25 let na trhu
Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies, nezbytných pro dobré fungování webu.