Matcha čaj se nefermentuje, takže v něm zůstávají zachovány veškeré aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a vláknina. V Japonsku a Číně je Matcha velmi populární i při přípravě pokrmů teplé i studené kuchyně. Lze jej tedy použít například na pečení různých dezertů nebo k výrobě domácí zmrzliny. Všemu jídlu dodává krásně zelenou barvu, výraznou chuť a zvláštní aroma.
Čaj se připravuje tak, že se zalije jedna čajová lžička prášku 200 ml 80°C vody. Tato směs se poté 3 minuty šlehá nejlépe bambusovou metličkou chasen, kterou je ale možno v krajním případě nahradit metličkou na mléko nebo ponorným mixérem. Po této době by měl vzniknout krásně napěněný matcha čaj, který se takto bez cezení kompletně konzumuje.
Doporucena denni davka
3 g čaje (1 vrchovatá čajová lžička) na 150-200 ml vody o teplotě 70°- 80°C.
Obsah
100 g
Výrobce: Wolfberry s.r.o.